ПРОГРАМ НОВЕ СНАГЕ СРБИЈЕ - СРЦЕМ ЗА ЧУКАРИЦУ

Нова снага Србије , као покрет који је настао и чије се седиште налази на Чукарици, снажно се залаже за успешну и развијену Чукарицу , уређ...
Нова снага Србије, као покрет који је настао и чије се седиште налази на Чукарици, снажно се залаже за успешну и развијену Чукарицу, уређену општину у којој ће сви њени становници живети квалитетно и просперитетно.

Залажемо се за равномеран развој Чукарице. Подједнако су нам важне све месне заједнице (Сремчица, Жарково, Умка, Баново брдо, Чукаричка падина, Церак, Рушањ, Железник, Велика Моштаница, Остружница и Михајловац) и сва насеља која припадају Чукарици.

На предстојеће локалне изборе пред грађане Чукарице излазимо са Програмом Срцем за Чукарицу, који садржи конкретне предлоге и мере чијом реализацијом Чукарица у веома кратком року може да постане много боље и лепше место за живот свих нас.

Наш програм састоји се од четири тачке:

1) За Чукарицу по мери свих Чукаричана;

2) За Чукарицу која се развија и гради;

3) За здраву и чисту Чукарицу;

4) За туристички атрактивну Чукарицу.

У оквиру сваке од њих дефинисали смо кључне проблеме и понудили конкретна решења за све те проблеме.

Срцем за Чукарицу није само назив нашег програма или предизборни слоган, већ и наше чврсто обећање грађанима Чукарице да ћемо се спровођењем овог програма управо тако, свим срцем и свом снагом, борити за бољу Чукарицу и за бољи живот свих Чукаричана.

1) ЗА ЧУКАРИЦУ ПО МЕРИ СВИХ ЧУКАРИЧАНА

Основни разлог изласка Нове снаге Србије на локалне изборе је наша истинска жеља да Чукарицу учинимо успешнијом и бољом у сваком погледу, пре свега кроз унапређење квалитета услуга које локална самоуправа пружа грађанима, али исто тако и кроз побољшање животног стандарда свих Чукаричана.

Конкретни предлози и мере:

Домаћински и одговорно ћемо располагати општинским буџетом и увести пуну транспарентност у раду Општине.

Убрзаћемо и олакшаћемо поступке издавања грађевинских дозвола, озакоњења и легализације, у складу са надлежностима Општине.

Покренућемо озбиљну и темељну борбу против свих облика корупције у оквиру локалне самоуправе на Чукарици.

Формираћемо Канцеларију за брзе одговоре како би Чукаричани убудуће много лакше, без компликованих процедура и стајања у редовима, могли да добијају информације које су им потребне.

Oбезбедићемо пружање бесплатне правне помоћи за све Чукаричане и борићемо се да свима буде доступан јавни превоз достојан човека.

Посебну пажњу ћемо посветити унапређењу положаја и услова за живот особа са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Истрајно ћемо се борити за остваривање права и интереса Срба прогнаних из Републике Српске Крајине и са Косова и Метохије.

Развоју Чукарице допринеће и отварање Канцеларије за сарадњу са Руском Федерацијом, чији ће задатак бити јачање привредне сарадње и културних веза између наше општине и руских градова.

Оснажићемо улогу месних заједница и вратићемо им одузете надлежности, како би грађани Чукарице могли у својим месним заједницама, без одласка на општинске шалтере уз непотребно губљење времена, да решавају одређене проблеме и добијају услуге.

2) ЗА ЧУКАРИЦУ КОЈА СЕ РАЗВИЈА И ГРАДИ

Наша Чукарица има изузетно повољан геосаобраћајни положај и све предуслове да буде једна од најразвијенијих општина у Србији. Нажалост, има и гомилу нерешених проблема који свакодневно муче Чукаричане, посебно оне који живе у приградским насељима.

Актуелна општинска власт показала се неспособном да реши проблеме грађана и очигледно нема адекватан план развоја Чукарице који би омогућио већа улагања у инфраструктуру.

Крајње је време за промену власти и зато Нова снага Србије кандидује озбиљне пројекте које ће као будућа општинска власт реализовати на корист целе Чукарице и сваког њеног становника.

Конкретни предлози и мере:

Недопустиво је да на Чукарици у 21. веку велика насеља попут Сремчице, Умке, Велике Моштанице, Остружнице, Рушња и других немају канализацију. Зато ће нам примарни задатак бити изградња комплетне канализационе мреже у свим овим насељима.

Такође, готово свим чукаричким насељима неопходна је темељна реконструкција саобраћајница, асвалтирање улица и изградња нових паркинг места, тротоара, бициклистичких и трим стаза.

Младима на Чукарици су потребни нови спортски терени, дечја игралишта, паркови, теретане на отвореном и фискултурне сале.

Као један од приоритета нове власти на Чукарици мора да буде трајно и темељно, у сарадњи са надлежним државним органима, санирање клизишта "Дубоко" на Умци, највећег клизишта у Европи.

Неопходна је и пасарела преко Обреновачког пута код Остружнице, како становници овог насеља више не би морали да свакодневно ризикују живот претрчавајући Обреновачки пут.

Посебно инсистирамо на изградњи излаза на Обилазницу око Београда код ватрогасне станице у Железнику, како би се смањиле огромне гужве у пределу Сремчице, Тараиша и Железника.  

3) ЗА ЗДРАВУ И ЧИСТУ ЧУКАРИЦУ

Желимо да Чукарица буде зелена оаза Београда, а не јефтино грађевинско земљиште за "приватне инвеститоре" са сумњивим капиталом. Екологија мора да буде један од приоритета зелене општине Чукарица.

Од виталног интереса за нашу општину је заштита шума, зеленила и зоне водоизворишта, као и изградња нових паркова и уређење постојећих.

Чукарица мора да буде здрава и чиста, тренутна количина смећа свуда око нас је велика срамота за све Чукаричане.

Конкретни предлози и мере:

Кошутњак по сваку цену мора да се заштити од незаконите сече стабала. Плућа Београда нису на продају.

Такође, потребно је покренути бескомпромисну борбу против бесправне градње и заузећа јавних и зелених површина на Чукарици.

Неопходно је чишћење и сређивање бројних канала, потока и речица које се налазе на нашој општини, попут Чукаричког рукавца или Париповца у Жаркову који је до те мере загађен да се у добром делу његовог тока формирала права депонија.

Чукарица у целини, а посебно Чукаричка падина може да ослободи све своје потенцијале и почне да се развија у пуном капацитету тек након што се реши проблем нехигијенских насеља, која се убрзано претварају у депоније и из којих се већ годинама шири канцерогени дим као последица паљења секундарних сировина.

Уверени смо да би здрављу становништва и угледу наше општине значајно допринела трајна забрана производње и промета ГМО хране на територији Чукарице.

Сматрамо да је духовно здравље подједнако важно и зато ћемо у договору са свештенством СПЦ градити нове цркве у Жаркову и другим чукаричким насељима, где год постоји потреба за тим.

4) ЗА ТУРИСТИЧКИ АТРАКТИВНУ ЧУКАРИЦУ

Захваљујући својим природним богатствима Чукарица има огромне туристичке потенцијале и без икакве дилеме туризам представља велику развојну шансу за нашу општину, која мора да се искористи на најбољи могући начин.

Зато ћемо озбиљно радити на јачању туристичке понуде Чукарице коришћењем њених природних потенцијала, еколошких предности подручја и повољног геосаобраћајног положаја.

Конкретни предлози и мере:

Након решавања горућих комуналних проблема израдићемо пројектну документацију и обезбедити средства за изградњу модерног воденог парка на простору између Сремчице и Железника.

Изградићемо излетишта у Сремачкој и Остружничкој шуми, као и нове трим стазе кроз ове и остале делове Липовачке шуме и тако свима омогућити да уживају у њеним природним лепотама.

Озбиљно и темељно ћемо радити на даљем унапређивању туристичких капацитета Кошутњака и Аде Циганлије.

Определићемо део средстава из буџета и за нова улагања у Хиподром, иначе најстарији спортски објекат на Балкану, како би поново засијао у свом пуном сјају и постао истински понос Чукарице.

Уредићемо простор око Ракине баре и изградићемо адекватне прилазе овом некада највећем крашком језеру у Шумадији, које има све потенцијале да постане нови туристички центар и мотор развоја Сремчице, али и читаве Чукарице.

Наш крајњи циљ је да општина Чукарица, као најлепши део Београда, постане једно од најорганизованијих и најуређених места за живот, рад, школовање и привређивање.

Поштовани грађани Чукарице, да бисмо овај циљ остварили и реализовали све предлоге и мере из нашег програма потребна нам је ваша подршка и поверење. Дајемо реч да вас нећемо изневерити!

- ПОСТАНИ ДЕО НАШЕГ ТИМА -

ПИШИ НАМ

Име

Имејл адреса *

Порука *

Име

АКЦИЈЕ,37,АУТОРСКИ ТЕКСТОВИ,24,ЈАВНИ НАСТУПИ,12,ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ,1,САОПШТЕЊА,63,ЧЕСТИТКЕ,31,
ltr
item
Нова снага Србије: ПРОГРАМ НОВЕ СНАГЕ СРБИЈЕ - СРЦЕМ ЗА ЧУКАРИЦУ
ПРОГРАМ НОВЕ СНАГЕ СРБИЈЕ - СРЦЕМ ЗА ЧУКАРИЦУ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJuatZ5YuY_4HKIIW0sNdZ8UjaP0s3ywOpMqSJTh3qW-yUNgNfwE5WV0CgWz1GC0eLYGmLeylWtLNkJcNedTuKPGMo2pASy1GYE6uIfMl1Vf9t5xa-Pwge_to6MQCqmhE5KdIjdOb5LuEskGkbCST73yuHhvCAgHXAN0Wql3DqIASEsRzRiy3icGpHwQ/w640-h336/69664572_2719219454795581_5973331268488658944_n%20-%20Copy.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJuatZ5YuY_4HKIIW0sNdZ8UjaP0s3ywOpMqSJTh3qW-yUNgNfwE5WV0CgWz1GC0eLYGmLeylWtLNkJcNedTuKPGMo2pASy1GYE6uIfMl1Vf9t5xa-Pwge_to6MQCqmhE5KdIjdOb5LuEskGkbCST73yuHhvCAgHXAN0Wql3DqIASEsRzRiy3icGpHwQ/s72-w640-c-h336/69664572_2719219454795581_5973331268488658944_n%20-%20Copy.png
Нова снага Србије
https://www.novasnagasrbije.rs/2022/12/blog-post_30.html
https://www.novasnagasrbije.rs/
https://www.novasnagasrbije.rs/
https://www.novasnagasrbije.rs/2022/12/blog-post_30.html
true
6926802768888658581
UTF-8
Све објаве су учитане Није пронађена ни једна објава Погледај све објаве Прочитај објаву Одговори Обустави одговор Обриши Од Почетна СТРАНЕ ПОСТОВИ Погледај све ПРЕПОРУЧУЈЕМО ЛАБЕЛА АРХИВА ПРЕТРАГА СВИ ПОСТОВИ Није пронађена ни једана објава који одговара вашем захтеву Назад на почетну Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content