20. децембар 2016.

СРЦЕМ ЗА СРБИЈУ

Програм Нове снаге Србије


Свесни изузетно тешког стања у којем се налази наша држава и дубоке подељености нашег друштва, уверени да нам је неопходна промена целокупног политичког и правосудног система, мотивисани жељом да се у Србији живи боље и спремни да преузмемо одговорност за уређивање ове земље, основали смо Нову снагу Србије са основним циљем да се свом снагом боримо за бољу Србију. 

Боља Србија за нас је слободна и самостална, суверена и целовита, јака и развијена, поносна и достојанствена земља у којој сви њени грађани живе квалитетно и просперитетно.


Програм Нове снаге Србије састоји се од десет тачака чијом реализацијом можемо да изградимо управо такву Србију.

1) НОВА СРПСКА ЕКОНОМИЈА » Стварање економски јаке и социјално праведне Србије, која функционише као правна држава у којој сви имају једнаке могућности за економски просперитет и нормалан живот. Успостављање концепта економског патриотизма кроз улагање у домаћу производњу, системску државну кампању куповине домаће робе, враћање царина на производе из ЕУ, прекид сарадње са ММФ-ом, забрану увоза и производње генетски модификоване хране, као и заустављање даље распродаје државних јавних предузећа и пољопривредног земљишта странцима.

2) ДРЖАВОТВОРНОСТ » Очување суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије и борба против сваког вида сепаратизма и распарчавања државне територије.

3) ПОЛИТИЧКА НЕУТРАЛНОСТ » Прекид даљих европских интеграција, преиспитивање Бриселског споразума и Споразума о стабилизацији и придруживању, проглашење политичке неутралности Србије, која треба да као слободна, самостална и суверена држава буде мост између Истока и Запада и да сарађује са свим пријатељским земљама, водећи рачуна искључиво о сопственим државним, националним и економским интересима.

4) ВОЈНА НЕУТРАЛНОСТ » Спречавање уласка Србије у НАТО, противљење било каквом додатном облику сарадње Србије са тим војним савезом, доношење посебног закона који би регулисао и учврстио позицију Србије као војно неутралне државе, стварање снажне и деполитизоване Војске Србије која ће бити средство одвраћања оних који би да наруше њену војну неутралност и проглашење 24. марта Даном војне неутралности Србије.

5) СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО СА РУСИЈОМ » Продубљивање свеукупне сарадње са Руском Федерацијом у духу традиционалног пријатељства наших народа.

6) ЗАШТИТА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ » Подршка Српској православној цркви као најстаријој институцији српског народа која је кроз историју чувала и сачувала његов идентитет и пресудно допринела самом његовом опстанку.

7) СРПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ » Заштита и развој Републике Српске и њено што чвршће повезивање са Србијом, јачање духовних, културних, привредних и политичких веза са српским народом који живи изван Србије, борба за остваривање права Срба који су прогнани са Косова и Метохије и из Републике Српске Крајине.

8) ДЕМОГРАФСКА ОБНОВА СРБИЈЕ » Демографска обнова Србије кроз борбу против беле куге и разне видове подршке порасту наталитета.

9) ОЧУВАЊЕ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ВРЕДНОСТИ » Повратак националног достојанства, одбрана српске културе, традиције, историје и духовности, заштита националног ћириличког писма.

10) ПОРОДИЦА ИЗНАД СВЕГА » Промоција и афирмација породичног модела друштва, помоћ презадуженим српским породицама, залагање за здраву и јаку породицу која је темељ здраве и јаке државе.

Наш програм ћемо у дело спровести на темељима правне, економске и социјалне сигурности, одрживог привредног раста и очувања културног и националног идентитета српског народа.


За нас је политичко деловање нераздвојно од највиших моралних и верских начела. Поштење, морал и рад у духу православља основни су принципи наше политике.