13. мај 2021.

НИКОЛА МАЛЕНЧИЋ: У СУБОТУ СВИ ЗАЈЕДНО ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ

Нова снага Србије позива све породичне људе да у суботу, 15. маја, на Светски дан породице, у 15 часова са својим породицама дођу испред Народне скупштине Републике Србије на Породичну шетњу и да сви заједно покажемо снагу породичне Србије.

Главни разлог да сви којима је породица на првом месту дођу на овај скуп породичне Србије лежи у чињеници да је породица у Србији данас угрожена.

Угрожена је на више начина, али посебно издвајамо најављено доношење Закона о истополним заједницама, Закона о родној равноправности и Закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације.

Сва три закона су противуставни, будући Устав Република Србије не препознаје истополне заједнице, за разлику од брака као заједнице између мушкарца и жене, што је потврђено и Породичним законом, али исто тако не препознаје категорије рода и тзв. родног идентитета.

Посебно је спорно што ће предложена законска решења, уколико буду усвојена у постојећем облику, ограничити Уставом загарантована права и слободе, пре свега, слободу мисли, савести и вероисповести, слободу мишљења и изражавања и слободу научног и културног стварања.

У позадини ових закона лежи тенденција предлагача закона, али и ЕУ, која ове законе заправо и намеће, да се Србији наметне тзв. родна идеологија која је за нас потпуно неприхватљива.

Идеја да се деци у најранијем узрасту намеће могућност да бирају ког су пола, док их код куће чекају двојица тата или две маме погубна је и директно је усмерена на урушавање традиционалне српске породице.

Организовањем Породичне шетње извршићемо додатни притисак на предлагаче ових антиуставних, антипородичних, антидемократских и антихришћанских закона и спречити њихово усвајање, чиме ће традиционална српска породица бити одбрањена.