21. мај 2021.

ПОЗИВАМО УСТАВНИ СУД ДА РЕАГУЈЕ НА УСВАЈАЊЕ АНТИУСТАВНИХ ЗАКОНА

Народна скупштина је срамним усвајањем Закона о родној равноправности и Закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације грубо прекршила Устав Републике Србије, који не признаје и не препознаје појам "рода" и "родног идентитета", а уз то на мала врата увела вербални деликт.

Сада је више него јасно да је Предлог закона о истополним заједницама, који уопште није ни ушао у скупштинску процедуру, био само мамац и послужио да одвуче сву пажњу јавности на себе, како би ова друга два закона лакше била усвојена, а сва три закона су подједнако антиуставна, антипородична, антидемократска и антихришћанска.

Уставом загарантована права и слободе, пре свега, слобода мисли, савести и вероисповести, слобода мишљења и изражавања и слободу научног и културног стварања, у великом мери су ограничена усвајањем наведених закона.

Србији је кроз ова законска решења заправо наметнута тзв. родна идеологија која је за нас погубна, будући да је директно усмерена на урушавање српске традиције, духовности, културе и породичних вредности.

Због свега тога Нова снага Србије позива Уставни суд да реагује и покрене поступак за оцену уставности Закона о родној равноправности и Закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације.