8. фебруар 2022.

ОВАКАВ РАСТ ЦЕНА ГОРИВА ДОВЕШЋЕ ДО КОЛАПСА ДОМАЋЕ ПРИВРЕДЕ

Цене српског горива међу највећим су у региону, процене су да ће ускоро ићи и до 200 динара, а што је најгоре овакво ненормално поскупљење није због саме цене горива већ због намета државе, будући да су наше акцизе на гориво неоправдано највеће у Европи.

Законом о акцизама предвиђено је да Влада може да усклађује, односно да смањи акцизу и да је врати кад поремећај прође. Државе из региона већ снажно реагују и контролним мерама штите своју привреду. Управо због ниских акциза и пореза, цене нафтних деривата у суседној Босни и Херцеговини јефтиније су у поређењу са Србијом.

Јасно је да напредњачка Влада нема намеру да заштити српску привреду и реагује прописаним механизмом, већ увек и свуда штити само стране компаније и увознички лоби. Време је да се много више цени, штити и подржава домаћи економски интерес, посебно у времену негативних последица пандемије на домаћу привреду.

Овакво повећање цена горива уз поскупљење цене ђубрива за 300% равно је катастрофи за српског сељака. Тиме постаје неизвесно да ли ће Србија уз овакву власт моћи да произведе довољно хране за сопствене потребе. Или је некоме циљ да увозимо све оно што иначе сами можемо да произведемо.

Без јаке домаће привреде и субвенција домаћој привреди и пољопривреди нема ни опоравка Србије. Уколико СНС купљене дипломе и плагирани докторати остану да кроје политику и свакодневни живот грађана Србије, прете нам гладне године.

Нова снага Србије и Патриотски блок зато за један од главних приоритета постављају покретање свих механизама који ће помоћи и заштитити домаћу привреду.

Због нестручности СНС кадрова и немара према привреди и грађанима важно је да се 3. априла масовно изађе на биралишта и смени власт која очигледно ради против својих грађана, а у корист страних интереса.