10. април 2022.

НИКОЛА МАЛЕНЧИЋ: ПАМТИМО СВА НАША СТРАДАЊА ДА НАМ СЕ НЕ БИ ПОНОВИЛА

Aко данашња Хрватска не жели да се суочи са усташким зверствима над Србима за време НДХ, можда је спремна и да их понови, због чега српски народ мора да извуче поуке из прошлости да би знао са ким има посла и како не би поново доживео прогоне и страдања, изјавио је Никола Маленчић, председник Нове снаге Србије, поводом годишњице оснивања Независне Државе Хрватске.

Фашистичка творевина НДХ, на челу са поглаваром Антом Павелићем, починила је највеће злочине против човечности на територији Балкана. Историја не памти таква масовна убиства на нашим просторима. Десетине логора однели су стотине хиљада живота. Међу њима свакако предњачи Јасеновац, у којем је страдало више од 700 хиљада људи.

Уколико као народ будемо заборављали сопствена страдања, то ће бити показатељ наше неозбиљности, неодговорности и крајњег примитивизма. Српски животи нису мање вредни од живота других народа и зато више никада не смемо да се стидимо наших жртава.

Изражавајући дубоко жаљење за свим невиним жртвама усташког ножа, Нова снага Србије захтева од Народне скупштине Републике Србије да напокон усвоjи Резолуциjу о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јевреjима и Ромима током Другог светског рата.