14. јул 2022.

НСС КРАГУЈЕВАЦ: АПЕЛУЈЕМО НА ГРАДСКУ ВЛАСТ ДА УЛАЖЕ У РАЗВОЈ ОПОРНИЦЕ

Јелена Јаковљевић Пејовић, члан Главног одбора Нове снаге Србије и повереник НСС Крагујевац, обишла је јуче Опорницу, крагујевачко насеље основано још 1815. године, где је разговарала са мештанима о проблемима са којима се свакодневно суочавају.

Иначе, према попису из 2011. године у Опорници је живело 603 становника, а само насеље се налази на свега шест километара од центра Крагујевца.

Насеље има Фудбалски клуб "Опорница" чији је стадион у јако лошем стању. Овде се налази и издвојено одељење Основне школе "Сретен Младеновић", које похађа свега неколико ученика узраста од првог до четвртог разреда. Школа нема централно грејање, као ни филскултурну салу, а школско двориште је запуштено до те мере да чак ни љуљашка није у функцији.

Невероватно је да у Опорници нема ниједна продавница, најближе су на главном путу у Десимировцу, тако да мештани морају да иду из једног села у друго или у град по основне животне намирнице. Такође, Опорница нема апотеку, као ни амбуланту, а Дом културе годинама не ради и препуштен је тоталном пропадању.

Због свега тога, Нова снага Србије апелује на Градску управу града Крагујевца да у наредном периоду издвоји значајна средства из градског буџета за оживљавање Опорнице, како би њени становници могли да живе много боље и комфорније.